2009/07/26

Marvel kártya verseny

Augusztus 22-én, 14:00 órai kezdettel, a városligeti sörsátorban lesz a Marvel kártya verseny, amit én szervezek. A Spider-Man: hősök és gonosztevők magazinhoz adott kártyákkal folyik majd a verseny. A nevezés 10 darab kártya lesz, a legjobb játékos pedig hazaviheti az összes nevező beadott 10-10 kártyáját.

A játékszabály:

A versenyen egy 50 db kártyából álló paklival lehet indulni, amit már a verseny előtt érdemes összeállítani. Ebben a pakliban 20 db hős, 20 db gonosztevő és 10 db bónusz kártya kell hogy legyen.
2 ember játszik majd mindig egymás ellen, és egyszerre több pár fog egymással "harcolni", de ez attól függ hogy hány nevező lesz. A játékmező pakli részére mindenki leteszi a pakliját, és máris indul a játék!

1. kör: mindkét ember húz 5 lapot a paklijából, ebből egyet az "aktív kártya" helyére tesz, kettőt pedig lefordítva a "talon"-ba. Egyszer az egyik fél, egyszer a másik fél mondja a játékban, hogy melyik tulajdonság számítson akkor, és akinek nagyobb az adott tulajdonság, az a "nyert lapok/körök" részre teszi a lapját, a másik aki a kört elvesztette az meg a "vesztett lapok/körök" részre teszi a lapját.

2. kör: mindenki annyi lapot húz, hogy pontosan 5 db kártya legyen a kezében. Ezután a talonból kiválaszt a lefordított lapok közül egyet, és felfordítva az aktív kártya részre teszi. Valamint a kezéből lefordítva rak egy másik kártyát a talon helyére. (csak a talonból aktiválhatod a bónusz kártyádat, tehát ha van épp ilyen lap a kezedben, akkor érdemes úgy kihasználni a talont, hogy legyen ott egy hős/gonosztevő és egy bónusz kártya is)

És aztán ez így megy mindaddig, míg el nem fogynak a játékosok lapjai, mert akkor vége a játéknak, és ilyenkor meg kell számolni, hogy mennyi kártya van a nyert lapok/körök részben. akinek több van, az értelemszerűen megnyerte a meccset, és azután egy másik győztessel mérkőzik meg. A versenyt az nyeri meg, aki mindenkit levert.

Aki előreláthatólag jön, az írjon egy email-t a benya11@freemail.hu címre, hogy tudjam, hány kártya mezőt kell nyomtatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése